maanantai 7. heinäkuuta 2008

Koska uusi Jyväskylä tarvitsee uusia aaltoja!!!



Touko Aalto Jyväskylän valtuustoon!

Syksyllä käytävissä kuntavaaleissa valitaan uuden Jyväskylän ensimmäinen kaupunginvaltuusto. Touko Aalto on aktiivinen, sitoutunut, rohkea ja tuore vaihtoehto luotsaamaan uutta Jyväskylää piirun verran ihmistä lähemmäksi ympäristöä unohtamatta.

Touko on osoittanut sitoutumista yhteisten asioiden hoitamiseen opiskeluaikanaan niin ainejärjestössä, ylioppilaskunnassa kuin omissa harrastus- ja kaveripiireissään.Touko on 24-vuotias liikuntatieteilijän tavoin urheileva valtio-opin pääaineopiskelija, jolle niin politiikan teoriat kuin käytäntö ovat tulleet tutuksi.

Toukolla on hämmästyttävä kyky nähdä asiat laajemmassa kontekstissaan ja monesta näkökulmasta.Touko Aalto on vaihtoehto meille, jotka haluamme nähdä nuoren, arvoliberaalin, vihreitä arvoja tunnustavan opiskelijan päättämässä Jyväskylän tulevaisuudesta! Go Touko!

-Antti-Jukka Huovila


Toukon sanomaa:

Miten sinä ajattelet?

Syksyn kunnallisvaaleissa meillä on mahdollisuus. Meillä on mahdollisuus ymmärtää, määritellä ja toteuttaa politiikkaa uudella tavalla. Tavalla, joka yhdistää arjen tärkeimmät asiat kunnallistason vaikuttamiseen. Politiikka on tapa ajatella. Kunnallisvaaleissa tuo tapa ajatella kytkeytyy erityisen voimakkaasti arjen kysymyksiin ja uusi Jyväskylä tuo mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia toteuttaa tuota ajattelua. Haastan kaikki mukaan tuohon ajatteluun, jolla vaikutamme yhteiseen Jyväskyläämme.

Politiikka on tässä ja nyt. Se vaikuttaa ja siihen voi vaikuttaa. Politiikan nimeäminen tavaksi ajatella kuvaa mahdollisuutta lähestyä aihetta, kuten sen itse koemme ja tahdomme muille välittää. Politiikka ei rajaudu esimerkiksi kunnanvaltuustoon vaan se on läsnä jatkuvasti ja kaikkialla. Kunnallisvaalit antavat kuitenkin mahdollisuuden kanavoida tuota tapaa ajatella päätöspolitiikkaan, joka on vain yksi osa tapa jäsentää ympärillämme tapahtuvaa politiikkaa.

Politiikassa on pitkälti kysymys siitä, miten tahdomme asioiden näyttäytyvän. Mielikuvat politiikasta syntyvät paljolti tältä pohjalta. Mielestäni on aika nähdä politiikka, kuten itse sen näemme eikä niin, kuten meille se näytetään. Meillä on oikeus ja velvollisuus kertoa asioista tavallamme ja nämä näkemykset tulee saada huomioiduiksi osana keskustelua kaikkiin vaikuttavista asioista.

Vaaleissa voit kertoa näkemyksistäsi äänestämällä, mutta on erityisen tärkeää tiedostaa, että vaalit ovat poliittisen järjestelmän tapa kanavoida ihmisten näkemyksiä yhteisiksi päätöksiksi, ei muodostua politiikan kuvaksi. Politiikka, tapa ajatella, ei rajaudu vaaleihin vaan elämäämme.

Olen ehdolla syksyn kunnallisvaaleissa ja kerron lisää tavastani ajatella muun muassa elokuussa avautuvilla nettisivuillani blogini ohella, lehtikirjoituksissani ja ennen kaikkea ihmisten kanssa käymissäni keskusteluissa.

Tehdään Jyväskylästä näköisemme!

Ei kommentteja: