tiistai 22. heinäkuuta 2008

Välittävämpään Jyväskylään



Vihreät pyrkivät rohkeasti herättelemään usein hyvin kaavoihinsa kangistunutta ja routeiselta tuntuvaa poliittista elämää. Mielestämme politiikka on liikaa keskittynyt poliittisen järjestelmän organisaatioiden ympärille ja politiikan syvin olemus on siinä sivussa painunut unohduksiin. Politiikka on elämää, arkea, vastuuta ja välittämistä ja sitä tapahtuu koko ajan ja kaikkialla, ei pelkästään poliittisen järjestelmän puitteissa. Jokainen meistä on poliitikko.

Meille kyse on siitä, että luonnon monimuotoisuus ja ilmastonsuojelu on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa. Kaupungin on oltava vastuullinen kuluttaja Pyöräily- ja kävelyväylien toimivuus Jyväskylässä on erittäin tärkeää. Bussilla matkustamisen on oltava helppoa, sujuvaa ja edullista. Myös junaliikenteessä on paljon mahdollisuuksia.


Ihmistä lähellä olevat arjen kysymykset ovat vihreiden tavoitelistan kärjessä. Päivittäisestä elämästä nousevat ongelmat, haasteet kuten myös uudet ideat linjaavat vihreiden toimintaa. Sitoudumme ottamaan vastuuta kunnallisvaaleissa emmekä etäännytä ihmisiä heidän elämänsä tärkeimmistä
asioista.

Meidän mielestämme koulujen ja kirjastojen laadukas toiminta on turvattava. Kaupungissa on oltava runsaasti tilaa viihtyä ilman, että ajanvietosta on maksettava. Me haluamme vehreitä puistoja ja maksuttomia harrastetiloja, joissa niin mummot ja vaarit kuin nuoretkin voivat oikeasti viihtyä.


Tahdomme kannustaa jokaista oman elämänsä päättäjäksi. Kuntalaisilla on oltava myös helppoja väyliä vaikuttaa kunnan asioihin ilman, että ensin on tunnettava pykäläviidakon salat. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija ja kunnallispolitiikan parhaita ideanikkareita ovat kuntalaiset itse.

Me Vihreissä uskomme ennakoivaan ajatteluun: on järkevämpää ehkäistä ongelmien muodostumista kuin hoitaa niiden seurauksia jälkeenpäin. Kun kaupungissa on mukava liikkua ja ulkoilla, terveysongelmat vähenevät. Oleskelutilojen ja tukiverkostojen tarjoaminen myös heikommin pärjääville vähentää syrjäytymistä ja siitä syntyviä ongelmia.


Vihreiden materiaaliin ja vihreisiin ihmisiin tutustumalla voit saada selville, mitä me ajattelemme juuri sinua kiinnostavista asioista.

Syksyn kunnallisvaalit ovat mahdollisuus kyseenalaistaa, kertoa ja osallistua yhteistalkoisiin, joiden päätteeksi 26.10.2008 uuden Jyväskylän kaupunginvaltuustoon valitaan 75 ihmistä päättämään paikallisista asioista. Kunnallisvaaleissa on kyse siitä, minkälaisen Jyväskylän me kuntalaiset haluamme.

Ei kommentteja: