keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Henna Virkkunen on käynyt omenavarkaissa -15.10.2008

Olin tupsahtaa takapuolelleni kun näin aamun Keskisuomalaisen kannen. Siinä tuleva kokoomuksen presidenttiehdokas kannattelee omenaa ilmeellä, jonka olen viimeksi nähnyt rippikoulussa papin laulaessa Jumalan kämmenellä. Phyh phyh, mielummin pussaan maan matosta kuin sitä hedelmää maistaisin.

Grönionilaiset omputtivat itselleen viime edustajistovaaleissa 100 prosentin kannatuksen noston ja olemme jatkaneet aktiivista omputtamista myös kunnallisvaalien alla. Itseäni tuo mainos itketti ja nauratti, sillä oma vaalimainokseni on lisätyn sokerin ja paperin sijaan luomuomppu, jota jaan pitkin kampusta ja keskustan katuja. Eipä ole Hennaa näkynyt. Eipä sillä, ei kuvan kaltaiset omput kasva kuin mainostoimistojen kuvankäsittelyohjelmissa, mutta kaikkien omppujen nimissä pyydän, että Henna joko jakaisi aidosti omppuja tai kuvissa edes keppiä, jotta pysyisi edes jonkinlainen aitous mukana eikä tarvitsisi tulla naapurin ideapuusta napsimaan.

Nooh, Hennan omppu maksoi pauttiarallaa 8000 euroa eikä siitä riittäisi edes sopulille syötävää. Toisin on toukotyömaalla, jossa mainokset eivät maksa mitään ja omppuja jaetaan ihmisille kädestä pitäen.


Toukotyöläinen oli eilen uutisissa http://areena.yle.fi/toista?id=1583166 ja tänään Keskisuomalaisen ensiaukeamalla sekä Suur-Jyväskylässä julkaistussa kuvallisessa artikkelissa. Puhaltelen nollia noihin mainoksiin käytettujen eurojen osalta. Kun on tarpeeksi paljon ideoita ja rohkeutta tuoda niitä esiin, pärjää vaikka ei rahassa kylpeisikään.

Päivä sujui muuten omputtamisen merkeissä, jonka lisäksi vaalikahvilalla kului muutama kuppi kuumaa mielenkiintoisilla keskusteluilla kermattuna.

Sain Mattilanniemessä käymäni hetkeä pidemmän keskustelun päätteeksi selvitettäväksi, mitä uusiutuvia energiamuotoja Keljonlahden voimalassa voitaisiin käyttää, jos uusiutuvien energiamuotojen osuus nostettaisiin tekniikan sallimaan maksimiin eli 70 prosenttiin. Selvitän kokonaistilanteen, lähetän vastauksen sitä kysyneeltä ja raportoin asiasta myös blogiini.

Huomenna omputtaminen jatkuu Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edessä ja Mattilanniemessä uusien ja entistäkin ehompien banderollien kera. Nyt tuutimaan, sillä olen aivan uninunnu jo.

Hyvää yötä kaikille!

Ei kommentteja: