torstai 16. lokakuuta 2008

Oodi ompuille - 16.10.2008

Aamu valkeni taas tutuissa merkeissä. Mieli säkinöi intoa ja ideoita. Niitä lähdettiin toteuttamaan heti omputtamisen merkeissä. Tällä kertaa pieni vihreä mies laskeutui kampukselle yliopiston päärakennuksen kupeeseen. Omput maistuivat ohikulkijoille, banderollit eivät jääneet keneltäkään huomaamatta ja puhe raikui sadetta odottavassa aamupäivässä.

Sanoin tänään vaaleille hetkeksi stop tykkänään ja keskityin opinnonohjaustyöhöni usean tunnin ajaksi. Kaikki kirjaston koneet olivat jälleen kerran varattuna ja vartin takkilämpimän palloilun jälkeen kahvilan koneen vapautuminen oli kuin ommpuonnettaren raikas poskisuudelma. Kun työasiat oli hoidettu asianmukaisella tavalla pystyin taas luomaan katseeni tummaan horisonttiin ja kaivamaan takkini peittelemät banderollit esiin, riittävän kaukana Jyväskylän yliopiston kirjaston ennakkoäänestyspaikasta, jonka läheisyyttä kunnioitan symbolisella epäpoliittisuudella, luonnollisesti.

Kuljen jatkuvasti banderollit käsissäni ja omput kangaskassissa kainalossani ja omputan kaikkia ohikulkijoita niin sateella kuin poudallakin, aamulla kuin illallakin, koko ajan ja jatkuvasti. Teemani tarttuvat ja maistuvat. Ei paperia, ei lisättyä sokeria vaan raikas omppu vaalimainoksenani. Banderollista käy ilmi numeroni ja nimeni ja kanssani jutellessa laajemmin ajatukseni. Ei ole mitään järkeä laittaa rahaa kollektiiviseen roskaamiseen, etenkin kun voi posiitivisella tavalla erottua joukosta. Flyerit lentävät 95 prosenttisesti seuraavaan roskikseen ilman vilkausta ehdokkaaseen. Omppu sen sijaan virkistää mieltä ja antaa luomuenergiaa useaksi tunniksi eteenpäin.

Pysyn johdonmukaisena vihreälle ajattelulle ja kyseenalaistan omalla esimerkilläni perinteiset vaalimainnonan typerät, tuhlaavat, ärsyttävät ja roskaavat tavat. Toivottavasti vaalitulos kertoo, että rahan laittaminen roskaamiseen ei ole tätä päivää. Ääni Toukotöiden puolesta on ääni luovan ja ympäristöä kunnioittavan mainonnan puolesta.

Kirjoittelen huomenna hieman tämän päivän Jyväskylän yliopiston edustajiston kokouksesta, jossa olin paikalla edustajiston jäsenen ja Gröninon ryhmävastaavan roolissa.

Nyt nukkuvanhanen kutsuu jo, nähdään taas huomenna. Olen Mattilannimessä klo 9.45--> Tulkaa hakemaan välipalaa, hyviä, hauskoja sekä tärkeitä juttuja. Odottelen teitä.

Ei kommentteja: